czwartek, 6 grudnia 2012

Sałatka z gruszką, orzechami i serem gorgonzola- kolacje cz. 4

Sałatka- częsty gość na stole odchudzających się i dbających o linię. Macie swoją ulubioną? Moją jest właśnie ta!

Słodycz gruszki, zdecydowany smak gorgonzoli i orzechy... O nudzie nie ma mowy!




Sałatka z gruszką, orzechami i serem gorgonzola
na 1 porcję

Składniki:
  • pół główki sałaty lodowej
  • garść rukoli
  • połowa czerwonej papryki, pokrojonej w cienkie paski
  • jeden pomidor, pokrojony na cienkie plasterki
  • jedna gruszka, pokrojona w cienkie plasterki
  • 20 g orzechów
  • 30 g sera gorgonzola, pokrojonej w kostkę, lub pokruszonego
na sos:
  • łyżka octu winnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz



Warzywa wymieszaj na talerzu. Na wierzch ułóż gruszkę. Posyp orzechami i serem. Całość polej sosem.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz